In memoriam Hans Milatz


Hans Milatz begon in 1979 met Aikido bij onze Sensei Jan Rusman en was daarmee de eerste leerling van Jan.

Hier zijn wat woorden die Hans zelf schreef over zijn ervaringen met Aikido:

Naast het sporten, onderzoeken we in Aikido ons eigen lichaam en geest. Het is geen vechtsport en er is geen winnaar; men is z`n eigen leerling. Aikido is een weg (do) die je gaat. Het bestaat uit een veelheid van dingen: harmonie (eenheid) en ki (vitale energie). Door een goede lichaamshouding en timing heb je de mogelijkheid om de aanval zo te leiden dat de aanvaller uit balans en onder controle is. Ik volgde veel stages van o.a. van Tamura, Sugano, Pellerin en Shimamoto. In 1988 haalde ik mijn eerste dan, in 1992 de tweede dan, in 2006 de derde dan en in 2011 de vierde dan. Door regelmatig enthousiast te trainen naar eigen kunnen en op eigen niveau, ontwikkelt men zichzelf.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wij zijn een leraar, leerling, trainingsmaatje en goede vriend kwijt geraakt. Elf maanden nadat Hans te horen kreeg dat hij een hersentumor bleek te hebben, is hij na een dappere, maar oneerlijke strijd, helaas op 18 november 2020 overleden.

Aikido was zijn grootste passie en er is een grote kans dat jij als Aikidoka wel eens met hem hebt getraind. Hans was namelijk een trouwe bezoeker van de vele stages die werden georganiseerd. Open voor nieuwe inzichten, onderzoekend en altijd goed gehumeurd.

Ruim 40 jaar Aikido. Begonnen als eerste leerling van Sensei Jan Rusman te Haarlem en samen met Jan bezocht hij vele stages. Een trouwe volger van de weg en stond de laatste jaren zelf als leraar voor de groep bij Aikido Ryu Jan Rusman. Via deze plek op onze website houden we Hans in dierbare herinnering, als eerbetoon en als dank voor de vele jaren dat we van zijn Aikido hebben mogen genieten.

Bedankt voor alle mooie jaren Aikido Hans, Sensei, leerling, trainingsmaatje en vriend.

We zullen je enorm missen.

Domo arigato gozaimasu
Je Aikido maatjes