Balans en passie

IKEBANA VOOR AIKIDO STAGE 5 en 6 OKTOBER 2013
DOOR CLAUDE PELLERIN

IKEBANA THEMA: BALANS EN PASSIE
ikebana11

Een Ikebana bloemschikking rond het thema Balans en Passie. Uitgebalanceerde, harmoniërende kleurenpracht in een bloemstuk wat uitpakt. Groot en vol met hartstocht. Prachtige stevige herfsttinten rondom de tere bloemen van de Gloriosa.
Ook wij als Aikidoka streven balans en passie na. Balans in ons eigen leven, en met het leven om ons heen. Balans en harmonie in onze zichtbare en onzichtbare wereld. Passie voor elkaar en voor onze krijgskunst. Passie om door onze trainingen een heel mens te worden die weloverwogen beslissingen neemt in zijn leven. Passie voor vrede en welzijn. Niet door de weg van geweld maar door de weg van geweldloosheid. Een mooi leven, een waardevol leven waarin wij de tere schepselen om ons heen beschermen en liefhebben.
Aikido kan mede hiervoor een prima gids zijn. Het lijnenspel van de rondgeplaatste Kniphofia verwijst naar de ronde bewegingen van het Aikido. Een strakke rechtopstaande lijn naar de hemel. We dienen rechtop en niet gebogen Aikido te beoefenen en door het leven te gaan.

Bloemschikking bestaande uit:
Gladiolen
Gloriosa
Kniphofia
Aconitum
Sneeuwbes
Gras
Eikenblad

Gerrit de Koe
maart 2012
Aikido dojo Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s