Leraren

Jan Rusman zelf heeft zijn hakama in 2020 aan de wilgen gehangen. Bent Bervoets en Danny Heistek zijn onze rijks gediplomeerde leraren en Tom Hogendoorn is in opleiding voor het rijks diploma. Hieronder stellen zij zich voor.

Jan Rusman
Jan is 6e Dan Aikikai heeft ruim 40 jaar Aikido lessen verzorgd (sinds 1978) en heeft daarmee de basis gevormd voor het Aikido in de regio Kennemerland. Sinds 1986 staat Jan Rusman geregistreerd als Rijkserkende JBN Aikido-leraar A+B. Klik hier voor meer informatie over Jan Rusman. In 2020 is Jan gestopt als leraar Aikido.

Bent Bervoets
Hallo, mijn naam is Bent Bervoets (1970), 4de dan aikikai aikido. Ik heb vanaf 1988 onder verschillende leraren getraind. Vanaf jonge leeftijd heb ik judo en karate getraind bij Jos Kops te IJmuiden. Toen Jos begon met aikido maakte ik de overstap naar het aikido. Al voor het bereiken van de eerste Dan werd mij gevraagd om de les in IJmuiden op zaterdag over te nemen. Dit beviel enorm goed en ik besloot dan ook om mij als leraar verder te ontwikkelen. Na mijn studie bewegingswetenschappen ging ik naar de Pabo en vervolgens volgde ik in 2005 bij de JBN de opleiding tot aikidoleraar. Momenteel geef ik naast de dinsdagavond in Haarlem ook nog op zondagavond les in IJmuiden.
Daarnaast blijf ik zelf altijd veel trainen. Met veel plezier heb ik in Amsterdam bij Carel Zappeij getraind. Ook volgde ik veel nationale en internationale stages. Leraren als Tamura, Sugano en Pellerin hebben mijn aikido voor een groot gedeelte gevormd. Belangrijke elementen in mijn lessen zijn ontspanning, inspanning, creativiteit en harmonie. In 2004 kwam ik in Haarlem trainen bij Jan Rusman en behaalde daar mijn derde Dan. Op verzoek van Jan begon ik ook les te geven in Haarlem. Er ontstond een goede samenwerking waarbij we tot op de dag van vandaag de ontwikkeling in het aikido nastreven. In maart 2012 heb ik mijn vierde Dan behaald.

Danny Heistek
Ik ben Danny Heistek In 2007 ben ik begonnen met Aikido bij mijn leraar Wilko Lok en train ik nogsteeds 2 keer in de week bij hem in de dojo van Hikari in Zaandam. Veder volg ik veel stages van nationale en internationale Aikido leraren. Inmiddels heb ik mijn 3de dan behaald en heb het diploma van Aikido leraar A. Aikido is een verdegingskunst die ik met heel veel plezier beoefen. Ik haal veel energie uit de trainingen en het les geven. Jezelf blijven verbeteren is wat ik erg leuk vind en ook altijd probeer over te brengen tijdens mijn lessen. Om daarmee een dieper begrip te krijgen van wat Aikido is.

Tom Hogendoorn
Mijn naam is Tom Hogendoorn en sinds 1991 volg ik trouw de Aikido lessen bij Aikido Ryu Jan Rusman en heb ik reeds vele Aikido stages gevolgd en ook helpen organiseren voor onze eigen dojo. Tevens maak ik deel uit van het bestuur van onze stichting en verzorg daarbij de administratie en onderhoud deze website.
In 1998 behaalde ik mijn 1e dan, in 2008 mijn 2e dan en in 2018 mijn 3e dan. De laatste jaren heb ik steeds vaker de Aikido lessen verzorgd als invaller en ik merk dat dit weer een nieuwe fase is in mijn ontwikkeling als Aikidoka. Ik wil dit graag verder uitbouwen door de opleidingen voor leraar Aikido A te gaan volgen, die op 14 januari 2023 van start gaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s