Leraren

Op dinsdag geven afwisselend Jan Rusman en Bent Bervoets les. Op donderdag geeft Hans Milatz les.

Jan Rusman
Jan is 6e Dan Aikikai en heeft al ruim 30 jaar leservaring (sinds 1978). Sinds 1986 staat Jan Rusman geregistreerd als Rijkserkende JBN Aikido-leraar A+B. Klik hier voor meer informatie over Jan Rusman.

Bent Bervoets
Hallo, mijn naam is Bent Bervoets (1970), 4de dan aikikai aikido. Ik heb vanaf 1988 onder verschillende leraren getraind. Vanaf jonge leeftijd heb ik judo en karate getraind bij Jos Kops te IJmuiden. Toen Jos begon met aikido maakte ik de overstap naar het aikido. Al voor het bereiken van de eerste Dan werd mij gevraagd om de les in IJmuiden op zaterdag over te nemen. Dit beviel enorm goed en ik besloot dan ook om mij als leraar verder te ontwikkelen. Na mijn studie bewegingswetenschappen ging ik naar de Pabo en vervolgens volgde ik in 2005 bij de JBN de opleiding tot aikidoleraar. Momenteel geef ik naast de dinsdagavond in Haarlem ook nog op zondagavond les in IJmuiden.
Daarnaast blijf ik zelf altijd veel trainen. Met veel plezier heb ik in Amsterdam bij Carel Zappeij getraind. Ook volgde ik veel nationale en internationale stages. Leraren als Tamura, Sugano en Pellerin hebben mijn aikido voor een groot gedeelte gevormd. Belangrijke elementen in mijn lessen zijn ontspanning, inspanning, creativiteit en harmonie. In 2004 kwam ik in Haarlem trainen bij Jan Rusman en behaalde daar mijn derde Dan. Op verzoek van Jan begon ik ook les te geven in Haarlem. Er ontstond een goede samenwerking waarbij we tot op de dag van vandaag de ontwikkeling in het aikido nastreven. In maart 2012 heb ik mijn vierde Dan behaald.

Hans Milatz
Ik ben Hans Milatz en ben in 1979 begonnen met Aikido bij Jan Rusman in de levensschool in het centrum van Haarlem. Daar trainden we in een oude gymzaal en moesten we eerst de matten neerleggen. Dit was een deel van de warming-up. Het was er gezellig en er werd met plezier en hard getraind. Van de trainingen bij Jan heb ik veel geleerd en kijk daar met veel plezier op terug. Aikido met plezier: in het Kennemer Sport Centrum doen we dat nog steeds . Het is een onderdeel van mijn leven geworden.
Naast het sporten, onderzoeken we in Aikido ons eigen lichaam en geest. Dat vind ik het leuke. Het is geen vechtsport en er is geen winnaar; men is z`n eigen leerling. Aikido is een weg (do) die je gaat. Het bestaat uit een veelheid van dingen: harmonie (eenheid) en ki (vitale energie). Door een goede lichaamshouding en timing heb je de mogelijkheid om de aanval zo te leiden dat de aanvaller uit balans en onder controle is. Ik volgde veel stages van o.a. van Tamura, Sugano, Pellerin en Shimamoto. In 1988 haalde ik mijn eerste dan, in 1992 de tweede dan, in 2006 de derde dan en in 2011 de vierde dan. Intussen volgde ik lessen in mijn woonplaats Hoofddorp, bij Bart Wilffert. Naast mijn drukke baan en gezin is Aikido een welkome afwisseling om lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Door regelmatig enthousiast te trainen naar eigen kunnen en op eigen niveau, ontwikkelt men zichzelf.
Toen ik werd gevraagd om les te geven bij Aikido Ryu Jan Rusman, vond ik dat een hele eer en hoefde niet lang na te denken. Wat ik van Jan geleerd heb geef ik graag door, met inzet en enthousiasme. Sporten doen we met plezier. Wees welkom en kom gerust eens kijken, of liever doe een proefles mee.

Hieronder een slideshow met onze leraren in actie:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s